slide1
slide3
img_8008
img_7103
IMG_2042
slide2
slide 16
slide11
slide5
slide13
slide 14
IMG_7815
slide8
slide 15
slide10

Husdyr

phoca_thumb_l_dsc_2847

Alpaka

ART: Lama Glama Pacos

UDBREDELSE: Sydlige Peru,Bolivia og Chile. De er sociale flokdyr, der lever i familiegrupper, bestående af en alfahan, hunner og deres unger.

ANTAL UNGER: 1 unge hvert andet år.

FØDEEMNER: I modsætning til Lamaen holder Alparkaen af fugtige områder med saftig plantevækst.

ANDET: I Sydamerika har Alpakaen samme ry for stædighed som æslet har i de sydeuropæiske lande. Alpaka er opdrættet specielt pga. deres pels. De bruges ikke til transport dyr. Deres pels regnes som noget af det fineste og bruges til fremstilling af strikkede og vævede produkter.


 

 

phoca_thumb_l_dahomey

Dahomey dværgkvæg

Udbredelse: Stammer i deres grundform oprindelig fra Afrika

Antal unger: Der fødes oftest 1 unge, men af og til ses tvillinger

Fødeemner: En drøvtygger der lever af græs, blade og bark.

Andet: Med en højde på 80 til 90 cm og en vægt på cirka 230 kg for en voksen ko og fra 90 til 105cm og 300 kg for tyre er Dahomey blandt er den mindste kvægracer i verden.

Status liste: Ikke truet eller under observation.


 

 

phoca_thumb_l_dged2

Dværg Ged

Udbredelse: Tamgeden er i dag udbredt over næsten hele verden. Afrikansk dværgged har været meget anvendt i afrikanske landsbyer både for deres kød og deres mælk.

Antal unger: Vægten af den nyfødte unge er cirka 3 – 4 kg efter cirka 155 dages drægtighed. Der fødes normalt 1 til 2 kid.

Fødeemner: Blade, buske, bark og tørre vækster. Er meget nøjsom og kan klare sig med meget næringsfattig kost.

Andet: Alle tamgederacer stammer fra Bezoargeden og der findes i dag over 400 tamgederacer

Status liste: Ikke truet eller under observation.


 

 

phoca_thumb_l_zebukalv

Dværg Zebu

Udbredelse: Nordvestlige Indien.

Antal unger: Vægten af den nyfødte unge er cirka 20 kg efter 9 måneders drægtighed.

Fødeemner: Græs, korn og frugt. I fangenskab græs, hø, valset havre og lidt brød.

Andet: Zebu okser er kendt for at være en af de ældste, af de opdrættede kvægracer. Muligvis helt tilbage til 3000 før kristus

Status liste: Ikke truet eller under observation.


 

 

phoca_thumb_l_minigrise1

Minigris

Udbredelse: Minigrisen er særligt fremavlet som kæledyr. Som fuldvoksen har den ca. samme størrelse som en springerspaniel, og ligesom en hund kan minigrisen også trænes til side pænt eller rulle på kommando.

Antal unger: Drægtig 3 måneder, 3 uger og 3 dage

Fødeemner: Grisen er det, man kalder en altæder. Det vil sige, at den æder både dyre- og planteføde. Hvis den får muligheden for det, vil den æde både rødder, blade, frugter, frø og bær, men også insekter, orme, mus, fugleæg og ådsler.

Andet: Hvis du ejer blot ét svin skal du være registreret i det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR). CHR er Fødevareministeriets Centrale HusdyrbrugsRegister, hvor alle ejendomme, der har husdyr skal være registreret. Baggrunden for CHR er et ønske om en hurtig og effektiv smitteopsporing ved udbrud af sygdomme, som fx BSE eller mund- og klovesyge. Du skal derfor inden du henter din nye minigris hjem kontakte din lokale CHR afdeling og få tildelt et CHR nummer.


 

 

phoca_thumb_l_helle 2010 019

Shetlandspony

UDBREDELSE: Shetlandsponyens egentlige hjemland er Shetlandsøerne

ANTAL UNGER: Efter et lille års drægtighed fødes i reglen 1 føl – en sjælden gang kommer der 2.

FØDEEMNER: Græs – en sjælden gang bark og blade.

ANDET: I Skærup Zoo bruger vi vores 2 ponyer til ponyridning. Hvor børnene kan få en trækketur. Det er alle weekender, helligdage og i skolernes ferier. Fra kl. 1.00 – 15.00


 

 

phoca_thumb_l_skruehorns geder

Skruehornsged

Udbredelse: Oprindelig stammer geden fra den italienske provins Agrugebti på Sicilien.Byen Agrigenti hed Girgenti indtil 1929, og racen er opkaldt efter den.

Antal unger: Skruehornsgeder går drægtige i ca. 5 måneder og får 1-2 kid.
Fødeemner: En fordringsløs og hårdfør race, der klare sig godt med sparsom vegetation. En drøvtygger der lever af græs, blade og bark.

Andet: Et slående træk ved denne ged er dens horn, som – i modsætning til de fleste andre gederacer skruer/drejer. Dette har ført til mistanke om, at Girgentana racen nedstammer fra den centralasiatiske Markhor (Capra falconeri). . Dens horn har dog spiral udad, mens Girgentana gedens horn vender indad.

Status liste: Ikke truet eller under observation.


 

 

phoca_thumb_l_somalifr

Somail får

Udbredelse: Somaliland og andre tørre områder i Afrika. Fårene har tilpasset sig, så de kan oplagre fedt til de magre tider. Fåret stammer oprindeligt fra Asien

Antal unger: Der fødes 1-2 unger efter en drægtighedsperiode på omkring 5 måneder.

Fødeemner: Drøvtygger og græsæder.

Andet: Disse får har ikke uld, men hår. De er fremavlet og opdrættes for deres kød.