img_0649
img_2989_dxo
soelvtunge-skaerup
hueabe-unge-haender-skaerup-zoo
js__5723-2_dxo
js__7375_dxo
IMG_7815
img_3709_dxo
IMG_2042
slide11

Husdyr

js__5442

Alpaka

ART: Lama Glama Pacos

UDBREDELSE: Sydlige Peru,Bolivia og Chile. De er sociale flokdyr, der lever i familiegrupper, bestående af en alfahan, hunner og deres unger.

ANTAL UNGER: 1 unge hvert andet år.

FØDEEMNER: I modsætning til Lamaen holder Alparkaen af fugtige områder med saftig plantevækst.

ANDET: I Sydamerika har Alpakaen samme ry for stædighed som æslet har i de sydeuropæiske lande. Alpaka er opdrættet specielt pga. deres pels. De bruges ikke til transport dyr. Deres pels regnes som noget af det fineste og bruges til fremstilling af strikkede og vævede produkter.


 

js__5981

Dværg Ged

Udbredelse: Tamgeden er i dag udbredt over næsten hele verden. Afrikansk dværgged har været meget anvendt i afrikanske landsbyer både for deres kød og deres mælk.

Antal unger: Vægten af den nyfødte unge er cirka 3 – 4 kg efter cirka 155 dages drægtighed. Der fødes normalt 1 til 2 kid.

Fødeemner: Blade, buske, bark og tørre vækster. Er meget nøjsom og kan klare sig med meget næringsfattig kost.

Andet: Alle tamgederacer stammer fra Bezoargeden og der findes i dag over 400 tamgederacer

Status liste: Ikke truet eller under observation.


 

js__2678

Minigris

Udbredelse: Minigrisen er særligt fremavlet som kæledyr. Som fuldvoksen har den ca. samme størrelse som en springerspaniel, og ligesom en hund kan minigrisen også trænes til side pænt eller rulle på kommando.

Antal unger: Drægtig 3 måneder, 3 uger og 3 dage

Fødeemner: Grisen er det, man kalder en altæder. Det vil sige, at den æder både dyre- og planteføde. Hvis den får muligheden for det, vil den æde både rødder, blade, frugter, frø og bær, men også insekter, orme, mus, fugleæg og ådsler.

Andet: Hvis du ejer blot ét svin skal du være registreret i det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR). CHR er Fødevareministeriets Centrale HusdyrbrugsRegister, hvor alle ejendomme, der har husdyr skal være registreret. Baggrunden for CHR er et ønske om en hurtig og effektiv smitteopsporing ved udbrud af sygdomme, som fx BSE eller mund- og klovesyge. Du skal derfor inden du henter din nye minigris hjem kontakte din lokale CHR afdeling og få tildelt et CHR nummer.


 

phoca_thumb_l_helle 2010 019

Shetlandspony

UDBREDELSE: Shetlandsponyens egentlige hjemland er Shetlandsøerne

ANTAL UNGER: Efter et lille års drægtighed fødes i reglen 1 føl – en sjælden gang kommer der 2.

FØDEEMNER: Græs – en sjælden gang bark og blade.

ANDET: I Skærup Zoo bruger vi vores 2 ponyer til ponyridning. Hvor børnene kan få en trækketur. Det er alle weekender, helligdage og i skolernes ferier. Fra kl. 1.00 – 15.00


 

js__9561

Skruehornsged

Udbredelse: Oprindelig stammer geden fra den italienske provins Agrugebti på Sicilien.Byen Agrigenti hed Girgenti indtil 1929, og racen er opkaldt efter den.

Antal unger: Skruehornsgeder går drægtige i ca. 5 måneder og får 1-2 kid.
Fødeemner: En fordringsløs og hårdfør race, der klare sig godt med sparsom vegetation. En drøvtygger der lever af græs, blade og bark.

Andet: Et slående træk ved denne ged er dens horn, som – i modsætning til de fleste andre gederacer skruer/drejer. Dette har ført til mistanke om, at Girgentana racen nedstammer fra den centralasiatiske Markhor (Capra falconeri). . Dens horn har dog spiral udad, mens Girgentana gedens horn vender indad.

Status liste: Ikke truet eller under observation.


 

js__6775

Somali får

Udbredelse: Somaliland og andre tørre områder i Afrika. Fårene har tilpasset sig, så de kan oplagre fedt til de magre tider. Fåret stammer oprindeligt fra Asien

Antal unger: Der fødes 1-2 unger efter en drægtighedsperiode på omkring 5 måneder.

Fødeemner: Drøvtygger og græsæder.

Andet: Disse får har ikke uld, men hår. De er fremavlet og opdrættes for deres kød.


 

js__7296

Dværgfår (Ouessantfår)

Art: Ovis aries

Udbredelse: Racen stammer fra Atlanterhavs-øen Ouessant som ligger ud for Bretagnes kyst i Frankrig.

Racen er ikke så udbredt i Danmark, og er mest holdt i lande som Frankrig, Belgien, Holland og Tyskland. Dog er der kun nogle tusinde får af denne race tilbage.

Unger og reproduktion: Får normalt et lam ad gangen, i sjældne tilfælde 2. Drægtigheden er omkring 150 dage.

Andet: Dette er verdens mindste fårerace, som ikke bliver højere end 50cm.
De kan have farverne hvid, sort og brun. Hos denne race er det kun vædderne som får horn, som kan vokse sig store og flotte. Man ser dog hunner, som får små hornknopper. Denne race holdes for uldens skyld eller bare som hobbydyr, da de ikke kræver så meget plads sammenlignet med de større fåreracer.

Status Liste: Husdyr