fiskekat-vi-har-vinter-lukket
img_0649
img_2989_dxo
soelvtunge-skaerup
hueabe-unge-haender-skaerup-zoo
carlos-skaerup-zoo
js__5723-2_dxo
js__7375_dxo
IMG_7815
img_3709_dxo
IMG_2042
slide 15
slide11
img_7103

Pungdyr

 

 

 js__4107

Bennett’s Kænguru (Brunhalset Kænguru)

Art: Macropus rufogriseus

Udbredelse: Det sydøstlige Australien og Tasmanien

Unger og reproduktion: Bennett’s kænguruer bliver kønsmoden når de er 14-19 måneder gamle. Efter at have været drægtig i omkring 30 dage, føder kænguruen en enkelt unge ad gangen, som opholder sig i moderens pung de første 9 måneder af dens liv, hvor den dier og vokser sig stor.

Andet: Bennett’s kænguruen kan nå hastigheder helt op til 60km/timen, og springe op til 6 meter i et spring.

På trods af at Bennett’s kænguruen naturligt lever i Australien, så kan man i dag også finde bestande på andre kontinenter, fordi de bl.a. er stukket af fra zoologiske haver. Man kan bl.a. finde bestande i lande som Storbritannien, Frankrig, Tyskland og på New Zealand.

Status Liste: Ikke Truet


 

img_5800

Darma Kænguru

Art: Macropus eugenii

Udbredelse: Australien

Unger og reproduktion: Darma kænguruen er en ud af bare 2 kænguruarter, som har en fast parringssæon. I naturen vil kænguruerne normalt får unger i en periode mellem slut-januar og marts. Få timer efter fødslen, lader hunnerne sig parre igen. Dette foster vil dog være i en form for dvale, så længe hunnen stadig har ungen til at die. Udviklingen af fosteret begynder derfor først i løbet december.

Andet: Ungen vejer under 1 gram ved fødslen, og opholder sig derefter i moderens pung i 8-9 måneder, indtil den er fuldt udviklet.

Når darma kænguruen får øje på et rovdyr, vil den advare andre kænguruer ved at stampe sin fod mod jorden.

Status Liste: Ikke Truet


 

js__8375

Parma Kænguru

Art: Macropus parma

Udbredelse: Østlige Australien

Unger og reproduktion: Føder en unge efter en drægtighed på 30-32 dage. Som hos andre pungdyr, bliver ungen færdigudviklet i hunnens pung.

Andet: Forlemmerne hos hannen er en smule længere end hos hunnen. På den måde tror man, at hannen bedre kan holde fast på hunnen under parring.

Arten blev først opdaget omkring år 1840, og allerede i slutningen af 1800-tallet troede man arten var uddød. Den blev først genopdaget igen i år 1965.

Status Liste: Næsten Truet


js__8781

Sump Kænguru

Art: Wallabia bicolor

 


 

 

Rottekænguru

Art: Bettongia penicillata

Udbredelse: Australien

Unger og reproduktion: Drægtig i 21 dage, hvorefter der fødes en enkelt unge, som færdigudvikles temmelig hurtigt i pungen over en periode på cirka 98 dage.

En hun kan få sin første unge, allerede når den er omkring 180 dage gammel

Andet: Før i tiden kunne rottekænguruen findes på omkring 60% af Australiens fastland, men i dag mener man, at bestanden kun er at finde på 1%.

Tilbagegangen skyldes bl.a. at dens levesteder blev fjernet på grund af landbrug, og på grund af udefrakommende rovdyr som f.eks. ræve.

Rottekænguruen er i stand til at samle reddemateriale som græs, grene og blade op med sin hale.

Status Liste: Kritisk Truet